Tips voor meer kleur!

Op straat zie je veel zwart, zeker in de wintermaanden. Maar juist met het sombere weer is het leuk om wat meer kleur te dragen. Vind je het lastig om kleuren te combineren, of ben je bang dat kleur in je outfit te schreeuwerig is? Bekijk dan deze tips!

1: Neutrale kleuren

Draag je altijd zwart en nooit kleur? Verruil dan zwart eens voor een andere neutrale kleur. Denk aan bruintinten, beige, kaki of navyblauw.

neutraal

2: Subtiele kleuren

Vind je knalrood, appeltjesgroen of geel te heftig? Begin dan met het dragen van subtiele kleuren. Subtiele kleuren zijn bijvoorbeeld grijsblauw, poederroze, olijfgroen of bordeauxrood. Als je veel zwart draagt is de overgang naar een donkere kleur als donkergroen of bordeauxrood klein, maar het heeft veel effect!

subtiel

3: Combineer met neutraal

Veel vrouwen durven geen kleur te dragen omdat ze het moeilijk vinden om te combineren. Zorg er in dat geval voor dat je een opvallende kleur combineert met een neutrale kleur. Voor koele kleurtypes zijn zwart of grijs mooie neutrale kleuren. Voor warme types zijn bruin, beige of kaki mooie kleuren om mee te combineren. Denk ook aan jeans als mooie neutrale tint. Het is handig om een paar mooie basiskledingstukken te hebben waar je alle kleuren bij kunt combineren.
Door een opvallende kleur te combineren met een neutrale kleur kun je niet fout gaan!

4: Gekleurde accessoires

Kies voor kleur in een accessoire. Je zwarte winterjas fleurt erg op met een mooie kleur sjaal. Een gekleurd armbandje, gekleurde nagels of gekleurde schoenen kunnen een zwarte outfit ook al erg opfleuren.

accent.jpg

5: Draag kleuren die bij je passen

Misschien wel de belangrijkste tip: kies kleuren die jou mooi staan en bij je passen. Sommige kleuren maken je flets, anderen kleuren geven een rustige en frisse uitstraling. Als je een kleur draagt, kijk dan naar hoe je eruit ziet; fris of vermoeid? Vind je dit moeilijk om te zien? Ga dan voor de kleur van je ogen, die staat sowieso prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s