Geel

geel.jpg

Geel is de kleur van de lente. Een optimistische kleur, waar je vrolijk van wordt! Maar voor kleding is het ook een moeilijke kleur.

Veel mensen zeggen ‘Geel staat me niet!’, en zijn verbaasd als er geel op hun kleurkaartje staat. En dat snap ik, want geel is bij de meeste mensen niet een flatterende kleur bij de huid. Maar belangrijk is welke tint geel je draagt; er zijn namelijk heel veel variaties van de kleur geel. Er is er altijd wel één bij die jou mooi staat.

Welke tint geel?

Je hebt bijvoorbeeld citroengeel, pastelgeel, okergeel en kanariegeel; maar welke kleur staat jou nou mooi? Herfsttypes zijn het mooist in warme, okergele tinten, een beetje richting bruin. Lentetypes zijn ook mooi in warme gele tinten, maar dan niet te bruin. Het lentetype kan een iets fellere geel goed hebben. Maar ook een lichte pastelgeel staat haar mooi. Zomertypes het mooist zijn in pastelgeel of heel licht citroengeel. Wintertypes kunnen knallen, kanariegeel staat hen mooi.

Weet je niet welk kleurtype jij bent? Probeer dan eens wat verschillende kleuren geel in de winkel en kijk of er een kleur geel tussenzit die je mooi vindt. Je kunt natuurlijk ook langskomen voor een kleuranalyse.

geel2.jpg

Geel combineren

Ben je er toch niet zeker van of geel wel mooi staat bij je gezicht, ga dan eens voor een gele rok of broek. Combineer het met een witte top, voor een luchtige zomerse outfit. Geel met zwart combineren is vaak heel hard, het grote contrast staat niet iedereen. Bij wintertypes is dit overigens wel erg mooi! Voor herfsttypes is het mooi om okergeel met bruin te combineren. Maar let niet te veel op regeltjes; kijk vooral naar of jij het mooi vindt staan, en waar je blij van wordt!

Houd je van geel, maar is het nog te heftig voor je in kleding? Voeg een gele accessoire toe, en je hebt gelijk een vrolijke lente-outfit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s